Share
Voorvertoning
Met de moed van de maan

Deze e-mail onleesbaar? Webversie
 
WORKSHOP IN DE KIJKER
 
Het oude konijn en de olifanten

Een groepje konijnen woont aan de oever van een rivier. Ze huppelen er voorzichtig naartoe onder het licht van de maneschijn om er te drinken van het heldere water.
Maar op een dag komt een kudde olifanten met veel gedruis toe. Ze plonzen in het water en maken het helemaal vies en troebel. De konijnen wachten angstig en hopen dat ze weer zullen vertrekken. Maar dat gebeurt niet. Tijdens de konijnenraad bedenkt het oude wijze konijn een plan. Met hulp van de maan zal hij de olifanten verdrijven.
Bij volle maan gaat het oude konijn op de top van een helling staan en spreekt de olifanten toe. Hij vertelt dat de maan haar bad komt nemen in de rivier en iedereen verblind die in de buurt is. Het bad is haar heilig en dan kan de maan heel boosaardig zijn.   
De olifanten geloven in aanvang het verhaal van het oude konijn niet. Maar als ze gaan drinken en ze zien de indrukwekkende weerspiegeling van de volle maan in het water gaan ze aan het twijfelen. De leider van de olifanten beslist dat ze beter elders een waterbron gaan zoeken.

Uit: Vertellingen uit de Karavanserai
(zie ook https://storiesthatmakeus.eu/)
Het oude konijn en de olifanten is één van de vertellingen die zijn oorsprong vindt in de Pañcatantra, een oorspronkelijk in het Sanskriet geschreven uitgebreide raamvertelling met vele fabels die nadien zijn weg gevonden heeft naar Oost en West. Dit verhaal gaat over het zoeken naar een eigen plek, hoe we elkaar daarin tegenkomen en op elkaars grenzen botsen. Het verhaal legt ons vooral vragen voor, vragen die we enkel in dialoog kunnen aangaan, over de grenzen heen.
Langdurige opleidingen
Start: dinsdag 11 oktober 2022
Let op: Inschrijven voor maandag 9 mei 2022
Start: donderdag 13/10/2022
Erkend door BVRGS als opleiding Systeemcounseling
Meer info
Vanuit onze jarenlange ervaring willen wij je graag onze deskundigheid aanbieden om ook binnen uw organisatie een groeiproces of vormingsprogramma te begeleiden.Vormingscentrum Rapunzel
Begijnenstraat 13 en Leesthof 10, 3290 Diest
info@rapunzelvzw.be
0476 90 45 41
www.rapunzelvzw.be

 
 
 
☆ Meer dan 15 jaar ervaring
♡ Geliefd door cursisten

✔ Erkend als dienstverlener voor de KMO portefeuille
Deze e-mail is verzonden naar _t.e.s.t_@voorbeeld.nl.
Je ontvangt deze e-mail omdat je bent aangemeld op onze nieuwsbrief via onze website.

Copyright © RapunzelVZW 2021. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer


Rapunzel vzw, Leesthof 10, 3290 Diest, België


Email Marketing door ActiveCampaign